5 מתכונים כשרים לפסח

חג פסח מביא עמו את האביב, הפריחה והלבלוב, את שבוע חול המועד ועוד הרבה דברים כיפיים. לצד כל זה, חג הפסח מביא אתו איסור על אכילת חמץ וקטניות (עבור מי שאינו נמנה עם אוכלי הקטניות).
מחפשים מתכון כשר לפסח עבור אוכלי הקטניות? המשיכו לקרוא ותקבלו חמישה רעיונות למאכלים פשוטים להכנה וטעימים שתרצו להמשיך ולאכול כל השנה.

1. מצייה

יש למצייה הרבה שמות: מצה-בריי, מצה ברייט, מצה בראן, געפרישטע מצה ועוד,, אך העיקרון המנחה הוא מצה מפוררת בתוך חביתה.
היחס המושלם בין המרכיבים הוא 3 מצות, 2 ביצים, 2 כפות מים/חלב.
ניתן ואף מומלץ להוסיף מלח, פלפל ועשבי תיבול לפי הטעם.
מיטיבי הלכת יכולים להוסיף גבינה מפוררת, פטריות, בצל ואפילו אבקת סוכר.
2. לביבות מתוקות
הכוונה היא ללביבות מצה מתוקות על בסיס חלב או מים. תהליך ההכנה דומה לזה של המצייה, אך מדובר במאכל בעל טעם שונה לחלוטין.
מצרכים:
3 מצות שבורות לחתיכות קטנות
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב או מים
2 ביצים
1/2 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:
משרים את שברי המצות בחלב ל10 דקות, ולאחר מכן מוסיפים את הביצים ואת תמצית הווניל ומערבבים.
*כדי להפוך את הלביבות למלוחות ניתן להמיר את החלב במים ולהוסיף גבינה מלוחה במקום תמצית וניל.
3. סושי
סושי הוא מאכל טעים וקל להכנה, והוא אינו דורש הרבה זמן הכנה או ניסיון בתחום הבישול. כל מה שצריך זה אורז, אצה, תוספות מגוונות ומחצלת או ערכה להכנת סושי.
כמה דגשים להכנת סושי:

* חשוב שהדגים יהיו טריים ושיהיו נקיים מעור ועצמות. לאחר הקנייה שמרו אותם בקירור ולא בהקפאה והכינו אותם תוך זמן קצר. חשוב מאוד לשמור על ניקיון הדגים ולהקפיד על טריותם. ו
* לסושי אפשר ורצוי להכניס תוספות רבות לצד הדגים. הירקות המומלצים הם אבוקדו, אושינקו (צנון כבוש), בצל ירוק, גזר, קליפת מלפפון, עירית, קנפיו (דלעת מתוקה). מומלץ לחתוך את הירקות לאורך של למעלה מ5 ס"מ ועובי של כ1/2 ס"מ.
* רטבים שהולכים טוב עם סושי הם סויה, טריאקי וספייסי מיונז (מיונז עם צ'ילי מתוק-חריף) לאוהבי החריף רצוי להוסיף ג'ינג'ר ווסאבי.
* להכנת סושי חשוב להצטייד באורז עגול וסטיקי.
מצורף מתכון לסושי עבור 1 ק"ג אורז:
מצרכים: 50 מ"ל מירין, 50 גרם סוכר, 1/4 כפית מלח, 35 מ"ל חומץ אורז.
אופן ההכנה: מחממים את המירין על מחבת, מוסיפים סוכר ומלח ומנמיכים את האש. כשהכול נמס מוסיפים חומץ אורז.
4. אנטיפסטי
ירקות מבושלים בתנור ובגריל הם תמיד טעימים, ומומלצים במיוחד בימי החורף הקרירים ובתחילת האביב. יש אנשים שמבשלים בנפרד כל ירק באנטיפסטי, אך בסופו של דבר אפשר לשים את כולם ביחד בתנור והתוצאה טעימה לא פחות. הסוד לאנטיפסטי טעים הוא בתיבול.

את הירקות לאנטיפסטי מבשלים עם הקליפה או בלעדיה (מומלץ עם), והירקות המומלצים ביותר הם: תפוח אדמה, בטטה, בצל (מומלץ סגול על פני לבן), חציל, פטריות, קישוא, גמבה, פלפל צהוב, שום, כרובית וברוקולי.
הרטבים המומלצים לאנטיפסטי:
* 1/3 כוס שמן זית, 1/3 כוס סויה, 1/3 כוס בלסמי, 2 כפות סוכר חום, מלח ופלפל.
* 1/3 כוס שמן זית, 2 כפות רוטב סילאן, מלח ופלפל.
5.עוגת קרמבו
עוגת שוקולד עם מלית לבנה וציפוי שוקולדי נהדר, פשוטה וקלה להכנה.
מצרכים לבסיס העוגה:
200 גרם שוקולד מריר
5 ביצים מופרדות
100 גרם (1/2 כוס) כוס סוכר
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב

מצרכים למלית:
2 מיכלים של שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
כוס חלב (240 מ"ל)
שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

מצרכים לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס+ כף (100 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
1. הבסיס: ממיסים את השוקולד והחלב במיקרוגל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים ומוסיפים את החלמונים (טורפים את התערובת לאחר הוספה של כל חלמון).
2. הבסיס: מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד שנוצר קצף לבן, מוסיפים בהדרגה סוכר עד לקבלת קצף רך ויציב. מעבירים שליש מכמות הקצף לתערובת השוקולד (מסעיף 1) ומערבבים, ואז מעבירים את הכול בחזרה לכלי עם הקצף. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ20 דקות.
3. המלית: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, החלב והפודינג לקצפת רכה, מעבירים שליש מהחומר לשק זילוף. את יתר המלית מורחים בשכבה אחידה על הבסיס.
4. ציפוי: מחממים בזהירות במיקרוגל את השוקולד ואת השמנת המתוקה, מערבבים לקבלת תערובת נוזלית אחידה ומקררים. לאחר שהתערובת מתקררת יוצקים על המלית ושמים שוב לקירור למשך חצי שעה. לאחר מכן מזגגים את המלית באמצעות שק הזילוף לקבלת צורה אסתטית.

שומרים בקירור כשעתיים לפני ההגשה.

 

שיהיה פסח כשר ושמח!